17 april, 2024

Carrièremogelijkheiden zonder diploma bij VasteJob

Carrièremogelijkheden zonder diploma bij Vastejob

Het vinden van een baan zonder diploma kan soms erg uitdagend zijn. Sommige werkgevers geven standaard de voorkeur aan kandidaten met een diploma, wat kan resulteren in afwijzingen voor jou als sollicitant zonder diploma.

Jouw persoonlijkheid, motivatie en ervaring spelen een belangrijke rol bij het vinden van een baan. Ontdek waar jouw talenten je kunnen brengen, ongeacht je onderwijsachtergrond.

Daarnaast kunnen sollicitanten zonder diploma het gevoel hebben dat ze niet in aanmerking komen voor bepaalde functies vanwege hun gebrek aan een diploma. Hierdoor kun je je erg gedemotiveerd voelen tijdens het zoeken van een leuke nieuwe baan.

Een nieuwe carrière zonder diploma

Vastejob wil je daarom graag helpen, want wij vinden het belangrijk dat iedereen, ook zonder diploma een leuke nieuwe baan kan vinden.

Wil jij graag aan de slag, maar heb je alleen een vmbo, havo of vwo diploma? Bij VasteJob begrijpen we dat het hebben van een mbo-, hbo of wo diploma niet altijd de enige weg naar succes is.

In deze blog hebben we de carrièremogelijkheden zonder diploma waar je zonder diploma voor kan solliciteren op een rijtje gezet. Ontdek vandaag nog welke 4 beroepen dat zijn en welke beroep bij jou past.

1. Logistieke beroepen: Van orderpicker tot heftruckchauffeur

In de logistieke sector zijn er tal van kansen voor mensen zonder diploma. Of je nu als orderpicker in een magazijn aan de slag wilt gaan, waarbij nauwkeurigheid en fysieke fitheid belangrijk zijn, of als heftruckchauffeur, waarbij je je heftruckcertificaat bij ons kunt behalen. Er is voor ieder wat wils.

Of je nu graag deel wilt uitmaken van een team dat efficiëntie en snelheid in het logistieke proces waarborgt, of juist zelfstandig wilt werken in een dynamische omgeving.  Er zijn diverse mogelijkheden om jouw talenten te benutten en te groeien in een logistieke carrière.

2. Werken in de productie: Voor aanpakkers en doorzetters

De productiebranche biedt vele mogelijkheden voor mensen die graag fysiek bezig zijn en geen vooropleiding hebben gevolgd. Binnen organisaties is er vaak ruimte om door te groeien en persoonlijk te ontwikkelen.

Begin bijvoorbeeld als productiemedewerker of inpakker en groei door tot operator met verantwoordelijkheid over de gehele productielijn. Met de juiste inzet en toewijding liggen er binnen de productiesector ook kansen om specialistische vaardigheden te ontwikkelen en door te groeien naar leidinggevende posities.

3. Verkoopfuncties: Waar persoonlijkheid en doorzettingsvermogen beloond worden

In de sales kan je ook zonder diploma een goed salaris verdienen. Begin je makkelijk een praatje en heb je veel doorzettingsvermogen?

Start als commercieel medewerker binnendienst of als vertegenwoordiger in de buitendienst en laat zien wat je in huis hebt. Al doende leert men!

4. BBL-opleidingen: leer en werk tegelijkertijd naar een nieuwe carrière

Ontdek hoe je via een BBL-opleiding kunt werken en leren tegelijkertijd, waardoor je waardevolle praktijkervaring opdoet terwijl je een erkend diploma behaalt.

Leer bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het vak als automonteur of als ijzerwerker en leg zo de basis voor een bloeiende carrière in de technische sector. Doormiddel van een BBL-opleiding ontdek je vanzelf verschillende carrièremogelijkheden zonder diploma in de technische sector.

Meer weten over carrièremogelijkheden zonder diploma?

Bij VasteJob geloven we in gelijke kansen voor iedereen, ongeacht je achtergrond. Neem zeker een kijkje op onze vacaturepagina en ontdek de mogelijkheden die wij bieden voor een VasteJob dichtbij huis.

Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0180-512376 of stuur een mail naar info@vastejob.nl, wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van jouw VasteJob!

Contact opnemen