v

Blogs

5 voordelen van fietsen naar je werk
Nieuws 30 augustus, 2023

5 voordelen van fietsen naar je werk

In Nederland fietsen we regelmatig naar het werk en dat is niet zomaar, er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan fietsen naar het werk. In deze blog hebben wij 5 voordelen van fietsen naar je werk voor je opgesomd.

Haal meer uit je woon-werk reistijd voor een betere werk-privé Balans
Nieuws 28 augustus, 2023

Een productievere woon-werk reistijd voor een betere werk-privé Balans

Het dagelijkse woon-werkverkeer is voor velen een tijdrovende en vermoeiende activiteit. Maar hoe kan je jouw woon-werk reistijd het best benutten? In onze blog vertellen wij je er meer over en geven we je tips.

Videosolliciteren als een eindbaas (7 tips)
Tips 10 november, 2020

Videosolliciteren als een eindbaas (7 tips)

Tegenwoordig werken veel mensen (deels) vanuit huis. Maar wat als je op zoek bent naar een nieuwe baan en ze vragen om een video sollicitatie? Aangezien deze manier van solliciteren nog niet voor iedereen bekend is, geven wij je graag een aantal tips hoe jij kan video solliciteren als een eindbaas!

Wat kan je vragen als startsalaris?
Nieuws 05 november, 2020

Wat kan je vragen als startsalaris?

Als je eenmaal je diploma hebt behaald voor een opleiding waar je jarenlang voor hebt gestudeerd, is het tijd om het werkveld in te gaan. Je bent nieuw in de arbeidsmarkt, dus we kunnen ons goed voorstellen dat je niet goed weet wat je als startsalaris kan verwachten of mag vragen. Daar helpen wij je dan ook graag bij! In deze blog vertellen we je graag meer over een geschikt startsalaris voor diverse sectoren!

 

Elevator Pitch- Stappenplan + voorbeelden
Nieuws 16 oktober, 2020

Elevator Pitch: Stappenplan + voorbeelden

Je hebt vast wel eens gehoord over een elevator pitch. Dit is een korte presentatie van ongeveer 60 seconden, waarin je jezelf voorstelt of bijvoorbeeld een product of dienst promoot. Maar wat moet je nu precies zeggen tijdens zo’n pitch en hoe bereid je deze voor? In deze blog lees je er meer over!

5 tips om een baan te zoeken tijdens Corona
Tips 07 oktober, 2020

5 tips om een baan te zoeken tijdens Corona

In de tijd van Corona loopt alles nét even anders dan we gewend zijn. We moeten vaker thuisblijven en dit betekent voor veel mensen dus ook thuiswerken. Maar wat nou als je op zoek bent naar een nieuwe baan? Om deze banen jacht iets makkelijker voor je te maken, geven wij je graag een aantal tips in deze blog.

zo schrijf je een ontslagbrief
Tips 24 augustus, 2020

Zo schrijf je een ontslagbrief!

Ontslag nemen is niet altijd gemakkelijk en een ontslagbrief is hierbij essentieel. Wij vertellen je daarom graag hoe je een goede ontslagbrief schrijft en waar je op moet letten. Lees onze blog voor tips!

open sollicitatie
Tips 03 augustus, 2020

Waar moet je rekening mee houden bij een open sollicitatie

Een open sollicitatie doe je als jij jezelf graag in een bepaald bedrijf ziet werken, maar er geen passende openstaande vacature is. In zo een open sollicitatie stuur je je CV mee en vertel je in een motivatiebrief wat jouw kwaliteiten zijn en waarom je graag bij dat bedrijf zou willen werken. Maar hoe pak je zo een open sollicitatie verder aan? Wij vertellen je het in deze blog.

Wat zijn de meest toekomstbestendige banen
Nieuws 21 juli, 2020

Wat zijn de meest toekomstbestendige banen

In onzekere, maar ook zekere tijden zijn we allemaal op zoek naar vastigheid en zekerheid. Als je gaat studeren kijk je niet alleen naar of je de studie leuk vindt en je je zelf in een bepaalde branche ziet werken, maar ook hoe de werkgelegenheid op dat moment en mogelijk in de toekomst eruit ziet. Je doet er goed aan om voor een toekomstbestendige baan te kiezen. In deze blog vertellen wij je wat de meest toekomstbestendige banen zijn.

Zo maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan
13 juli, 2020

Zo maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan

In een persoonlijk ontwikkelingsplan beschrijf jij over welke competenties je beschikt en waar je graag beter in zou willen worden. Maar waarom zou je een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen en wat zet je hierin? Je leest het in onze blog.

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden
Nieuws 02 juli, 2020

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden

Je hebt primaire arbeidsvoorwaarden zoals het salaris, de werktijden en de arbeidsduur, maar je hebt ook secundaire arbeidsvoorwaarden. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afspraken die niet verplicht zijn, maar die jij met je werkgever kan maken en waarin meestal ook ruimte voor onderhandeling is. Ben jij benieuwd naar wat secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen zijn? Lees dan verder.

Welke sector past het best bij mij (beroepskeuze)
Nieuws 26 juni, 2020

Welke sector past het best bij mij (beroepskeuze)

Tegenwoordig zijn er banen in overvloed en heel wat sectoren waar je uit kan kiezen. Maar door zoveel keuze, wordt kiezen ook lastiger. Hoe kom je erachter welke sector het best bij jou past? Om jou een eindje op weg te helpen hebben wij een aantal sectoren voor je op een rij gezet.

Is werken in de techniek iets voor jou?
Nieuws 18 juni, 2020

Is werken in de techniek iets voor jou?

De Technische branche is één van de grootste branches om in te werken. Het is namelijk overal wel te vinden, of het nu gaat om computers of auto’s. Ben jij ook benieuwd hoe het is om in de techniek te werken en of het iets voor jou is? Lees dan vooral deze blog.

Hoe scoor je zonder werkervaring een toffe baan?
08 juni, 2020

Hoe scoor je zonder werkervaring een toffe baan?

Veel mensen zitten met het idee dat ze werkervaring moeten hebben om een leuke baan te vinden. Dit is niet helemaal waar, je kan namelijk ook zonder veel werkervaring een toffe baan scoren! In deze blog vertellen wij je dit kan waarmaken.

De 13 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek
Tips 05 mei, 2020

Hoe verloopt een tweede sollicitatiegesprek

Je hebt het eerste sollicitatiegesprek al achter de rug en bent nu uitgenodigd voor een tweede gesprek, spannend! Maar wat kan je precies van een tweede sollicitatiegesprek verwachten? Om een inzicht te krijgen, vertellen wij je graag in onze blog hoe zo een tweede gesprek verloopt en hoe jij jezelf het best kan voorbereiden.

Hoe ga je om met een afwijzing op jouw sollicitatie?
Tips 05 mei, 2020

Hoe ga je om met een afwijzing op jouw sollicitatie?

Als je actief aan het solliciteren bent, kan het ook wel eens voorkomen dat je een afwijzing krijgt. Hoewel dit misschien een beetje ontmoedigend kan zijn, kan dit ook omdraaien naar iets positiefs. Maar hoe ga je het best om met een afwijzing op je sollicitatie? Lees deze blog om erachter te komen.

Corona virus, onze oplossing!
Nieuws 12 maart, 2020

Corona virus, onze oplossing!

Sinds het Corona virus zijn er overal maatregelen getroffen. Alle bedrijven dienen zich dan ook aan de RIVM voorschriften te houden en helaas kunnen ook wij niet meer van mensen verwachten dat ze bij ons op kantoor komen. Gelukkig hebben wij daar de oplossing voor! Lees onze blog voor meer informatie.

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden
Tips 12 maart, 2020

Wanneer begin je over salaris te praten tijdens jouw sollicitatie?

Salaris is een belangrijke factor bij een nieuwe baan. Maar hoe nieuwsgierig je ook bent, raden we toch af om bij je eerste gesprek al over het salaris te beginnen. Maar wanneer kan je het hier dan wel over hebben? Wij geven je graag een aantal tips.

Welke vragen kan je zelf stellen tijdens jouw sollicitatiegesprek?
Tips 18 februari, 2020

Welke vragen kan je zelf stellen tijdens jouw sollicitatiegesprek?

Tijdens een sollicitatiegesprek worden er niet alleen vragen aan jou gesteld, maar krijg jij ook de gelegenheid om vragen te stellen aan degene die het gesprek afneemt. Tijdens dit onderdeel wordt het voor de afnemer/recruiter meestal duidelijk of jij weet waar je het over hebt en of je een connectie kan vormen met de mensen binnen de organisatie en de organisatie zelf. In deze blog hebben wij een aantal zinvolle vragen die jij kan stellen op een rijtje gezet.

De 13 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek
Nieuws 03 februari, 2020

De 13 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan bij elk bedrijf en met elke sollicitant anders zijn. Toch zijn er een aantal vragen die bij de meeste gesprekken, in een bepaalde vorm worden gesteld. In deze blog vertellen wij welke 13 vragen je kan verwachten bij een sollicitatiegesprek. Zo kan jij je enigszins voorbereiden op het gesprek.

7 tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief
Tips 21 januari, 2020

7 tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief

Als je gaat solliciteren naar een nieuwe baan, is het van belang dat jouw CV en motivatiebrief/sollicitatiebrief er tip top uitzien. Maar wat is belangrijk om in zo’n sollicitatiebrief te vermelden en hoe overtuig jij het bedrijf waar je solliciteert? In deze blog hebben wij 7 tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief voor je.

De 11 Do's en Don'ts tijdens jouw sollicitatiegesprek
Tips 08 januari, 2020

De 11 Do’s en Don’ts tijdens jouw sollicitatiegesprek

Het solliciteren naar een nieuwe baan is altijd spannend. Je wil natuurlijk wel de juiste indruk achterlaten en hoe kan je dit het best doen? Wat kan je wel zeggen en wat kan je liever achterwegen laten? Wij hebben 11 do’s en don’ts tijdens een sollicitatiegesprek voor je.

WAB
Nieuws 09 december, 2019

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): De belangrijkste veranderingen vanaf 1 januari 2020

De WAB, oftewel de Wet Arbeidsmarkt in Balans, is een wetgeving in Nederland die op 1 januari 2020 in werking zal treden en gericht is op het verbeteren van de balans tussen flexibele en vaste arbeidscontracten. De WAB heeft als doel om de regels en kosten rondom arbeidsovereenkomsten te herzien en zo de arbeidsmarkt te versterken. Wat zullen de veranderingen zijn? Lees het in deze blog.

filefilefile
Nieuws 08 november, 2019

File,File, File!

Files – een verschijnsel dat zowel frustratie als bewondering opwekt – zijn tegenwoordig een onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Het werkt alleen maar tegen en neemt veel tijd in beslag, zo ook als je onderweg bent naar en van het werk. Maar wat is de oplossing hiervoor? Wij vertellen je meer in onze blog.