Nieuws
28 augustus, 2023

Een productievere woon-werk reistijd voor een betere werk-privé Balans

Het dagelijkse woon-werkverkeer is iets waar veel mensen mee te maken hebben. Of je nou met de auto, het openbaar vervoer of de fiets reist, de tijd die je onderweg doorbrengt kan een grote invloed hebben op je mentale gesteldheid. Maar hoe kan je meer halen uit je woon-werk reistijd? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

Maak je woon-werk reistijd productief

Als je lang moet reizen voor je werk, kan het wel eens voelen als verloren tijd en zeker als dit dagelijks het geval is. Daarom kan je het best je reis naar en van werk, benutten. Gebruik je reistijd als een kans om je geest te voeden met bijvoorbeeld inspirerende content. Luister naar podcasts, audioboeken of educatieve lezingen die jou interesseren. Dit stelt je namelijk in staat om nieuwe kennis op te doen en jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast kan je ook tijdens je reis, je dag vooruit plannen. Maak een to-do list, stel prioriteiten en visualiseer je doelen voor de dag. Dit helpt je om gefocust en georganiseerd te blijven zodra je op kantoor aankomt.

Een andere manier om je reis goed te benutten is om onderweg alvast wat werk te doen. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk, maar als dit bij jouw werk wel makkelijk kan, raden we dit zeker aan. Het beantwoorden van e-mails en voorbereiden op vergaderingen kunnen de drukte op kantoor verminderen.

 

Dichtbij huis werken

Je dagelijkse ritten naar en van werk kunnen aanvoelen als een tijdrovende activiteit. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om dichter bij huis te werken. Ook bij VasteJob proberen wij werkzoekenden aan een baan dichtbij huis te helpen, wij hanteren dan ook een maximale reistijd van 30 minuten. Ben jij benieuwd naar de vele voordelen die dichtbij huis werken met zich meebrengt? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 

 1. Kostenbesparend:
  Kortere reistijden betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan brandstof of openbaar vervoerskosten. Vooral op de langere termijn kan dit een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. En iets waaraan je misschien niet meteen denkt, is dat je ook kan besparen op maaltijden die je bij een langere reistijd, onderweg zou kopen.
 2. Minder stress:
  Een kortere reistijd is beter voor je mentale gesteldheid. Lange woon-werkverkeer kan stress veroorzaken, wat slecht is voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Ook kan je dankzij een kortere reistijd, in de ochtend langer doorslapen, dit is essentieel voor een goede nachtrust en het algehele welzijn.
 3. Meer flexibiliteit:
  Wanneer je dichtbij huis werkt heb je vaak meer flexibiliteit in je planning. Je kan makkelijker reageren op onverwachte gebeurtenissen, omdat je sneller thuis kan zijn. Je hebt minder reistijd en de kans op lange files is ook kleiner.
 4. Milieuvriendelijkheid:
  Dichtbij huis werken draagt ook bij aan een verminderde CO2-uitstoot. Hierdoor belast je het milieu minder. Ook is het makkelijker om met de fiets te gaan als je dichtbij huis werkt, wat natuurlijk helemaal goed is voor het milieu.
 5. Verhoogde productiviteit:
  Minder reistijd betekent dat er meer tijd beschikbaar is voor werk en andere belangrijke zaken. Je kunt je energie en focus richten op andere taken die ertoe doen, dit leidt tot een verhoogde productiviteit en prestaties.

 

 

Pak de fiets naar het werk!

Als je een maximale reistijd van 30 minuten hebt, is de drempel om de fiets naar het werk te pakken een stuk lager dan wanneer je ver moet reizen. Fietsen naar het werk is iets waar we ook bij VasteJob een grote voorstander van zijn. Er zitten een hoop voordelen verbonden aan fietsen naar het werk, het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor je gezondheid. Zeker als je elke dag op kantoor zit, waar je niet veel beweging hebt, is dagelijks fietsen de oplossing om toch aan je beweging te komen en lekker in de buitenlucht te zijn.

 

 

Ook interessant: