Nieuws
30 augustus, 2023

5 voordelen van fietsen naar je werk

Fietsen is in ons kikkerlandje een populaire vorm van dagelijkse transport van a naar b. Wij fietsen dan ook regelmatig naar het werk en dat is niet zomaar, er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan fietsen naar het werk. In deze blog hebben wij 5 voordelen van fietsen naar je werk voor je.

Een milieuvriendelijke keuze

Het is geen geheim dat het pakken van de fiets in plaats van de auto of het openbaar vervoer een milieuvriendelijkere keuze is. Het heeft directe voordelen voor het milieu, want fietsen stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit en draagt dus ook bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Door minder de auto te pakken en vaker de fiets draag jij ook bij aan de bescherming van het milieu en een duurzamere wereld.

 

Besparing van kosten

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we op de centen letten en ook het fietsen naar je werk kan ons een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Je hoeft namelijk geen brandstofkosten, parkeerkosten of openbaar vervoerstarieven te betalen. En daar komt ook nog eens bij dat je dagelijks al voldoende beweging hebt en meteen een groot gedeelte van je lichaam traint, waardoor het hebben van een abonnement bij de sportschool niet meer nodig is. Ook daar kan je dus geld op besparen als je ervoor kiest om dagelijks met de fiets naar het werk te gaan.

 

Je houdt meer tijd over

In de grote, drukke steden kan het een werkelijke nachtmerrie zijn om met de auto van a naar b te komen. Je hebt te maken met files en dagelijkse verkeersdrukte en dit neemt veel tijd in beslag. Fietsen kan helpen om verkeersopstoppingen en vertragingen te vermijden, je staat niet in de file en hierdoor kan je jouw werkdag een stuk efficiënter beginnen. Bovendien hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats, wat ook weer tijd bespaart!

 

Verbeterde gezondheid en fitheid

Een ander voordeel en misschien wel de meest voor de hand liggende, is het positieve effect wat fietsen op je gezondheid heeft. Geregeld fietsen draagt bij aan een betere conditie en versterkte spieren en daarnaast vermindert het ook het risico op bepaalde aandoeningen zoals obesitas, diabetes en hartziektes. Ook fungeert het als een uitstekende methode om stress te verminderen en jouw mentale welzijn te stimuleren. Tijdens het fietsen worden er namelijk endorfines, oftewel gelukshormonen vrijgelaten.

 

Fietsen naar je werk? Wij zijn voorstander!

Kortom, In een wereld waarin gezondheid en milieu hoog op de agenda staan, biedt fietsen naar je werk een win-winsituatie. Het combineert lichaamsbeweging, kostenbesparingen, tijdefficiëntie en duurzaamheid in één enkele keuze. Dus, waarom niet die fietstocht naar het werk omarmen en genieten van deze 5 voordelen van fietsen naar je werk?

Ook bij VasteJob proberen wij onze werkzoekenden zoveel mogelijk aan een baan te helpen dicht bij huis, op een maximale reisafstand van 30 minuten. Dit doen wij zodat jij meer tijd over hebt en ook nog andere belangrijke taken op een dag kunt vervullen. En uiteraard heb je bij een kortere reisafstand meer de nijging om de fiets te pakken! Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in jouw omgeving en ben je benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

Ook interessant:

–       Een productievere woon-werk reistijd voor een betere werk-privé balans