Filteren

Sluiten
Binnen welk vakgebied wil je werken?
Sluiten
Toon alle resultaten
Binnen welke locatie wil je werken?
Sluiten
Toon alle resultaten
Op welk niveau zoek je vacatures?
Sluiten
Toon alle resultaten
Hoeveel uren per week wil je werken?
Sluiten
Toon alle resultaten
Filteren
vacatures gevonden

Vacature groenvoorziening

Als je in de groenvoorziening werkt, houd je je bezig met het beheer en onderhoud van groene ruimtes. Denk aan parken, tuinen, openbare pleinen en landschappen. Het is een sector die bijdraagt aan het behoud van de gezondheid van de natuur. Ben jij op zoek naar een leuke vacature groenvoorziening? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Groenvoorziening

Onder groenvoorziening verstaan we alle activiteiten en diensten die gericht zijn op het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en beheren van groene ruimtes. Het hoofddoel van groenvoorziening is het creëren en het behouden van mooie en aantrekkelijke, functionele buitenruimtes voor recreatieve, ecologische en sociale doeleinden. Onder groenvoorziening vallen dan ook veel taken en verantwoordelijkheden.

 

Werken in de groenvoorziening

Werken in de groenvoorziening kan heel divers zijn. Zo kan je in de tuinaanleg werken, maar ook in landschapsontwerp of onderhoud van groen. Een paar taken en verantwoordelijkheden die je kan hebben zijn:

–       Boomverzorging
Onder boomverzorging valt specifieke zorg voor bomen, waaronder snoeien, maar ook ziektebestrijding en verwijdering indien nodig.

–       Ecologisch beheer
Het bevorderen van biodiversiteit en ecologisch evenwicht in groene ruimtes, bijvoorbeeld door het planten van inheemse soorten en het creëren van leefgebieden voor dieren.

–       Openbaar groen
Als je het openbaar groen verzorgt, valt hieronder het beheer en onderhoud van groene ruimtes in stedelijke en openbare omgevingen. Denk aan stadsparken en groene boulevards, maar ook pleinen.

Naast deze taken zijn er nog een aantal andere taken die onder werken in de groenvoorziening vallen. Groenvoorziening speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de kwaliteit van leven, het behouden van natuurlijke schoonheid, het bevorderen van een gezonde leefomgeving en het ondersteunen van de ecologie. Het vereist vaardigheden op het gebied van landschapsontwerp, plantkunde, hovenierswerk en milieubeheer. Professionele groen voorzieners en landschapsarchitecten werken vaak samen met klanten om buitenruimtes te transformeren en te onderhouden volgens specifieke wensen en vereisten.

 

Vacatures groenvoorziening bij VasteJob

Bij VasteJob hebben we een breed aanbod aan vacatures in onze vacaturebank. Als je op zoek bent naar leuke vacatures groenvoorziening, kan je ook bij ons terecht. Wij zijn meer dan alleen een bemiddelaar tussen werkzoekenden en opdrachtgevers. We proberen werkzoekenden aan een vaste baan te helpen, dichtbij huis. Daarnaast hechten wij niet alleen waarde aan professionele groei, maar ook aan persoonlijke ontwikkeling.

Heb je in onze vacaturebank nog niet een vacature gevonden die jou aanspreekt, maar ben je wel op zoek naar een nieuwe uitdaging in de groenvoorziening? Geen probleem, laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met jou op!